donderdag 17 februari 2011

Wapperende was


Een van de vele fijne dingen van het betere weer is dat de was weer naar buiten kan. In mijn kleine huis de was ophangen is geen succes, ik loop er constant tegenaan. Dat straks al die handdoeken, onderbroeken, shirts en Maya's rompertjes weer lekker in de wind kunnen hangen is een mooi vooruitzicht. Iemand die ook blij wordt van wapperende was in de zon is Margo van Wapperlog. Hoe geweldig is dat, een blog vol foto's van waslijnen. En niet alleen uit Nederland, lezers sturen foto's van waslijnen die ze maakten tijdens reizen in het buitenland.

Het wasblog herinnerde me aan een foto die ik maakte vlak na Maya's geboorte. De nazomer van 2009 was lekker zonnig. Het was zo ontzettend leuk om die piepkleine kleertjes aan de waslijn te hangen. Hoe schattig is een broekje en hemdje maat 56? Inmiddels hang ik maat 86 aan de lijn, en dat zal niet lang meer duren want kleine Bij groeit als kool!Deze foto op het Wapperlog komt uit het Nationaal Archief en laat Volendam zien in de jaren 50. Ja ja, de propere Hollandse huisvrouw :)

Margo houdt ook een blog bij met natuurfoto's , met onder andere schittende plaatjes (oeps, nu klink ik erg als een RTL4-weerman..) van de Dordtse Biesbosch.

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Het voorjaar voor de deur! Wat een geweldig leuk blog heb je. Ga je zeker volgen. Enne dank voor je comment op mijn blog deze week!

    Lise M.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga morgen een droogmolen kopen... Wapperende was, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen