zondag 5 september 2010

Zaterdag / Lekker op de trekker

De zaterdag strekt zich vaak als een zee voor me uit. Een dag zonder verplichtingen, vol mogelijkheden. Naar de stad, een evenement bezoeken, een cake bakken, een keer Echt het huis schoonmaken.. Niet zelden echter gaat een groot gedeelte van de dag op aan de Volkskrant lezen. En dat is prima. Wat is er zaliger dan op een tuinstoel in de zon zitten, een kop koffie en het Volkskrant magazine binnen handbereik?

Maar iemand anders had deze zaterdag aangegrepen om eens op onderzoek uit te gaan:

Na deze ontdekkingstocht stapten we op de fiets en togen we naar het populairste evenement hier in de omgeving: de streekdagen. Dit evenement is niet te begrijpen als je niet uit de buurt komt, en dan nog is niet alles te vatten ;) Op het programma onder andere tractorpulling, geitenkeuring en vleesveeshow. Ja, vleesveeshow ja..

Fascinerend was vooral de geitenkeuring, waarbij het baasje een showrondje loopt met de geit, en de winnaar na afloop met geit en beker op de foto gaat. Het ontgaat mij even waar het bij die keuring om gaat. Welke geit heeft de mooiste benen? Het meest sexy loopje? De meest glanzende haren? Het mysterie van de geitenkeuring bleef mij onopgehelderd, en dat is misschien maar het beste ook.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten